Wat is het salaris van Mark Rutte?

Wat is het salaris van Mark Rutte?

Het bruto jaarsalaris van Mark Rutte ligt dit jaar daarom op 175.548 euro. Dat is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering, maar exclusief de vaste jaarlijkse onkostenvergoeding van 9.250 euro. Zowel de minister-president als de ministers ontvangen volgens Parlement.com een bruto maandsalaris van 12.578,72 euro.

Hoe laat komt persconferentie?

Premier Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge houden vanavond om 19.00 uur een nieuwe persconferentie over de coronamaatregelen.

Wat mag straks weer?

Het korte antwoord is: bij elk horecabezoek, bij alle festivals en andere evenementen, bij elk theater-, concert of bioscoopbezoek, en bij alle professionele sportwedstrijden. Binnen én buiten. Vanaf de leeftijd van 13 jaar. Vanaf 14 jaar moeten mensen ook een identiteitsbewijs kunnen laten zien.

Waar komt de persconferentie op?

Bekijk persconferenties van het kabinet live via het Facebook-kanaal van Rijksoverheid. Daarna kunt u de persconferentie op deze pagina terugkijken.

Wat verdient een Kamerlid per maand?

De schadeloosstelling van ‘gewone’ Tweede Kamerleden bedraagt sinds 1 januari 2022 8.599,89 euro bruto per maand. Daarnaast krijgen Tweede Kamerleden 8 procent vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3 procent conform de regeling voor rijksambtenaren. In totaal komt dat neer op ruim 120 duizend euro per jaar.

Wat is modaal inkomen 2021?

Het CPB berekent het modale inkomen als 79% van het gemiddelde inkomen per arbeidsjaar. Het Centraal Planbureau schat het modaal inkomen in 2021 op €36.500 bruto. Dit bedrag is exclusief vakantiegeld.

Hoe laat is de persconferentie vanavond op tv?

Premier Rutte en minister De Jonge geven vanavond om 19:00 uur weer een persconferentie. De verwachting is dat het gaat over extra maatregelen om de stijging van het aantal coronabesmettingen te stoppen. De persconferentie is onder andere te volgen via NPO 1, NPO Start, NOS.nl en de social media-kanalen van de NOS.

Welke zender komt de persconferentie vanavond?

Live op tv en livestream: persconferentie Wanneer er groot nieuws is of belangrijke nieuwe maatregelen worden aangekondigd, dan is het persmoment ook te live op tv te zien bij onder meer de zenders NPO1 (Nederland 1), RTL4 en SBS6.

Wie hoeven geen QR code te laten zien?

Kinderen en jongeren tot 18 jaar hoeven voor toegang geen coronatoegangsbewijs te tonen. Kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar worden wel dringend geadviseerd voorafgaand aan de activiteit een zelftest af te nemen.

Wat is er gezegd tijdens persconferentie?

Vanaf zaterdag weer binnen en buiten sporten zonder publiek. Vanaf zaterdag mag men weer vier mensen thuis ontvangen, in plaats van twee. Ook buiten en op werk moet je een medisch mondkapje dragen als afstand houden niet mogelijk is. De deuren van de winkels kunnen dagelijks weer open, tot 17.00 uur ‘s middags.

Welke zender persconferentie vandaag?

Is er vanavond een persconferentie op tv?

Er is vanavond om 19:00 uur een extra persconferentie op televisie. Naast premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid spreekt ook Jaap van Dissel, hoofd infectieziektebestrijding van het RIVM, op de persconferentie.