Wat is secundaire dislocatie?

Wat is secundaire dislocatie?

Falen van de behandeling (secundaire dislocatie) is gerapporteerd in vijf studies (Bauer, 1985; Makwana, 2001; Phillips, 1985; Rowley, 1986; Sanders, 2012) met gezamenlijk 323 patiënten.

Wat is een Eminentiafractuur?

Soms is er sprake van een fractuur nabij de aanhechtingsplaats van de voorste kruisband (avulsie fractuur van de eminentia), soms wordt een fractuur gezien aan de buiten voorzijde van het scheenbeen net onder de gewrichtsspleet (Segond fractuur).

Wat is dislocatie medisch?

dislocatie – Zelfstandignaamwoord 1. verplaatsing 2. (medisch) (ongewone) verplaatsing b.v. de ligging van beenstukken ten opzichte van elkaar na een breuk 3.

Wat is een proximale humerusfractuur?

Een proximale humerusfractuur is een ernstige blessure van het humerus bot in of tegen het schoudergewricht aan, die direct moet worden behandeld om de functie van de schouder te behouden. Een proximale humerusfractuur is het mogelijke gevolg van een traumatische gebeurtenis zoals een val of een zware botsing.

Hoe lang duurt een Tibiaplateaufractuur?

Het kan zes tot twaalf weken duren eer de breuk is vastgegroeid. Afhankelijk van het type breuk is meestal een week of zes gips nodig, eventueel aanvullend nog een (scharnier) brace.

Hoe lang duurt herstel Tibiaplateaufractuur?

Als u mag beginnen met oefenen en bewegen, heeft u nog veel tijd nodig om alles weer soepel te krijgen en de spieren en pezen weer sterk te krijgen. Helemaal normaal en zonder pijn het been bewegen, kan al gauw 6 maanden of nog langer duren. Vaak is hierbij veel nabehandeling nodig met hulp van een fysiotherapeut.

Wat is een dislocatie?

dislocatie – Zelfstandignaamwoord 1. verplaatsing 2. (medisch) (ongewone) verplaatsing b.v. de ligging van beenstukken ten opzichte van elkaar na een breuk 3. (geologie) onderbreking of verandering van richting in het verloop van aardlagen 4.

Wat is dislocatie of luxatie bij welke gewrichten komt dit meestal voor en waaruit bestaat de behandeling?

Luxatie ook wel ontwrichting of dislocatie is het uit de kom schieten van een gewricht. De gewrichten die het meest luxeren zijn de schouder en de vingerkootjes, maar ook andere gewrichten kunnen uit de kom raken. Er is bij een luxatie vaak schade aan de omliggende kapsels en banden rond het gewricht.

Wat is de eerste behandeling bij een humerusfractuur?

De behandeling van deze breuk bestaat uit het beperken van bewegingen. Dit gebeurt door middel van een ‘sling’. Het is belangrijk dat u de elleboog zo veel mogelijk naar beneden laat hangen en uw pols iets hoger dan de elleboog houdt. Zo kunnen de botdelen in de goede stand genezen (zie afbeelding).

Wat is proximale?

(L., proximalis = richting van de basis gelegen), deel van weefsel of orgaan achter punt van aanhechting gelegen (biologisch gezien bij het begindeel gelegen), bv. schouder ligt proximaal van arm, ➝ distaal.

Wat is een tibia plateau?

Het plateau van de knie (ook genoemd ‘tibia plateau’) is het dragende gedeelte van het scheenbeen (de tibia) dat samen met het dijbeen het kniegewricht vormt.

Welke meniscus is vaker gescheurd?

De meniscus aan de binnenkant van de knie is minder mobiel/beweeglijk dan de meniscus aan de buitenkant van de knie en geeft minder mee bij bewegingen, hierdoor is deze meniscus kwetsbaarder. Een scheur in de binnenste meniscus komt 4 tot 5 keer vaker voor dan een scheur in de buitenste meniscus.